Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, som både skaper engasjement og samhold i klasserommet. I fjor samlet landets batterijegere inn nærmere 111 tonn batterier til gjenvinning.

Hvert år kjøper vi nordmenn over 2000 tonn batterier, og før Batterijakten startet opp i 2013 ble bare 1 av 3 batterier levert til gjenvinning. Resten ble kastet rett i avfallsdunken eller enda verre – i naturen!

De siste årene har vi heldigvis blitt veldig mye flinkere til å levere tilbake brukte batterier. Statens tall fra i fjor viser at nesten 4 av 5 husholdningsbatterier leveres tilbake til gjenvinning.

Miljøagentene er ganske sikre på at den fantastiske innsatsen til landets fjerdeklassinger har vært med på å få til dette!

Gode miljøvaner starter i barndommen.

Batterijakten er konkurransen som gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordens ressurser. Med Batterijakten kan dere gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens dere har det gøy sammen. Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får dere et bedre bilde av kretsløpstenkning.

Vi håper at konkurransen bidrar til å øke engasjementet for miljøet – et engasjement som varer livet ut. Å se på batterier og annet avfall som ressurser, er noe vi lærer oss i ung alder. Det har vi nytte av hele livet.

For mer informasjon om konkurransen finner du her: Batterijakten

 

 

Ønsker du å vite mer om batterier, og hensikten med kildesortering av batterier. Klikk her Batteriretur

 

Foto: Miljøagentene, Barnas Miljøvernorganisasjon  Tekst: Miljøagentene, Barnas Miljøvernorganisasjon