Alle kan delta og vinne i Returkartonglotteriet - privatpersoner, skoler, barnehager, idrettslag etc. Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6mill kroner. Fordelt på 120 premier på kr 10 000 og 4 premier på kr 100 000.

I september 2019 vant Nordre Land Frivilligsentral 10.000 kr.

 

Ønsker du å delta?

 

  • Skyll kartongen, brett den og stapp minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Eller enkeltkartongen, som da er et lodd.
  • Skriv navn og/eller telefonnummer eller skolen, barnehagen, foreningen på kubben.
  • Putt kartongen i papirdunken med blått lokk.

 

 

 

Stor vinnersjanse 

 

Kubbene trekkes på mange forskjellige steder i landet. Det er basert på innbyggertall og det trekkes fra en til sju kubber/enkeltkartonger, til sammen nær 200stk. hvert kvartal.

 

Disse går videre til en nasjonal trekning, hvor det er både enkeltkartonger og kubber. Hvert kvartal trekkes det 30 premier på kr. 10 000 og kun kubber trekkes det en premie på kr. 100 000.

 

 

 

Hva skjer med kartongene som du sender til gjenvinning?

 

Selv om alle som kildesorterer drikkekartong ikke kan vinne Returkartonglotteriet, så er hvertfall miljøet en vinner. For kartongene gjenvinnes og blir til nytt papir.

 

 

 

Gjenvinning av drikkekartonger skjer på denne måten:

 

  1. Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker 
  2. Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier
  3. Papiret brukes i produksjon av nye kartonger som pizzaesker, corn-flakes, skoesker mm.

 

Her kan du lære mer om drikkekartong