Fuktighet og varme er to av de viktigste grunnene til at matavfall begynner å lukte, det gjør at nedbrytningen av matavfallet går fortere. Heldigvis er det noen enkle grep man kan gjøre, som å sette dunken i skyggen og at den er ventilert.

  1. Matavfall lukter etter noen dager, så all mat du ikke spiser opp, vil kunne bli et lukteproblem. Derfor er det best og ikke kjøpe eller lage mer enn du faktisk spiser.
  2. Pakk posen godt sammen, bruk gjerne to poser slik at matavfallet holder seg i posen når den kastes i dunken.
  3. Frys ned matavfall som lukter, for eksempel rekeskall og fiskerester.  Legge det ut i beholderen kvelden før tømming.
  4. Ved å legge tørkepapir eller tørre brødskalker nederst i matavfallsposen når en kaster fuktig matavfall, så kan en unngå at væsken renner ut i beholderen.
  5. Legg avispapir nederst i matavfallsdunken, for det er gjerne fukten som skaper lukten.
  6. Vask avfallsdunkene regelmessig, spesielt matavfallsdunken, da kan en unngå bakterievekst og luktproblemer. La dunkene stå opp ned og lufttørkes før de benyttes igjen.

Her kan du lese mer om kildesortering hjemme

 

Takk for at du kildesorterer!