Horisonts hageavfallsmottak på Kraby miljøstasjon stenger midlertidig fra og med mandag 16 august og seks til åtte uker fram i tid på grunn av oppgradering.

 Kraby miljøstasjon har i lengre tid hatt et noe «bustete» mottak for hageavfall.

- Nå skal vi oppgradere mottaket og gjøre anlegget mer brukervennlig for de som leverer hageavfall, sier driftsleder Stian Ø. Rønning i Horisont Miljøpark IKS.

 Ø. Rønning forklarer at hageavfallsmottaket skal asfalteres og stenger derfor anlegget midlertidig. Det er kun hageavfallsmottaket som stenger.

- Seks til åtte uker er sikker for mange et stort tidsspenn, men vi tør ikke love for mye. Vi vil informere tydelig på våre hjemmesider når vi åpner mottaket igjen. Følg derfor med på hiks.no etter hvert, sier Ø. Rønning.

Han oppfordrer de som har mye og MÅ levere, at de leverer hageavfall på Dalborgmarka miljøstasjon eller Prøven miljøstasjon på Raufoss.

- Som «plaster på såret» åpner vi for mottak av hageavfall på fredager på Kraby i en begrenset periode etter at område er ferdigstilt, slik at de som sitter på «hageavfallslager» har en ekstra dag å levere på frem mot vinteren. Det gjelder kun hageavfall, sier Ø. Rønning.

 Ø. Rønning presiserer at Horisont har stor forståelse for at dette kan by på noen utfordringer.

- Dessverre er dette er tiltak noe vi må gjøre for å kunne forbedre mottaket og tilbudet til våre kunder, forklarer Ø. Rønning.