Det er fra onsdag denne uka og noen dager framover meldt utfordrende vær over Gjøvik-regionen med fønvind og mange varmegrader. Det kan bli glatt og vi ber folk om å være like flinke til å strø veier og ganger.

Glatte veger og ganger mange steder gir utfordrende kjøre- og arbeidsforhold for våre renovatører.

Renovasjonsbilene våre veier mange tonn, og sikkerheten kommer alltid først. Det betyr at noen kan oppleve at avfallet ikke blir hentet dersom det er uframkommelig eller at de medfører for stor risiko å bevege seg på underlaget.

Vi blir derfor veldig glade når vi ser at folk der ute bistår oss med å sørge for at beholderen står vendt riktig vei på tømmedag (håndtaket ut) og at det er strødd godt rundt beholderne.

Det er også flott at det er god fremkommelighet fram til henteplass og der dunkene står. Det betyr at du rydder snø og strør fra offentlig vei og helt til dunkene slik at bilene kommer fram og sikkerheten til renovatørene og folk ellers er i varetatt.

Hver uke tømmer Horisont ca. 50.000 avfallsbeholdere, og en renovatør går inntil 25.000 skritt - hver eneste dag på jobb. Siden vi er vant med god hjelp og tipptopp dugnadsånd fra innbyggerne i regionen vår, så håper vi også denne gangen at innsamlingen går så knirkefritt og effektivt som mulig til tross for at det er spådd litt – for oss renovatører vel og merke – bustete og risikofylt vær.

Igjen - takk for hjelpa - og for tålmodigheten. Vi er stolte av dere – og våre renovatører😊