Hvert år arrangerer Miljøagentene – barnas miljøvernorganisasjon Batterijakten. Batterijakten er en konkurranse for 4.klasser som går ut på å samle inn flest mulig brukte batterier fra private husholdninger til gjenvinning. 

 

 

I 2022 ble det samlet inn over 120 tonn batterier fordelt på cirka 800 klasser. Miljøagentene oppfordrer klassene til å levere brukte batterier til våre miljøstasjoner eller Clas Ohlson butikk. Barna som deltar gjør en enorm innsats for miljøet!

Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, som både skaper engasjement og samhold i klasserommet. I 2022 deltok over 800 klasser, og landets batterijegere samlet inn over 120 tonn husholdningsbatterier til gjenvinning!

Hvert år kjøper vi nordmenn over 2000 tonn husholdningsbatterier, og før Batterijakten ble startet opp i 2013 ble under 1 av 3 batterier levert til gjenvinning i Norge. Resten ble kastet i restavfallet, eller enda verre i naturen!

Vi håper at konkurransen bidrar til å øke engasjementet for miljøet – et engasjement som varer livet ut. Å se på batterier og annet avfall som ressurser, er noe vi lærer oss i ung alder. Det har vi nytte av hele livet.

Mer informasjon om konkurransen og hvordan du melder på klassen din finner du her: Batterijakten

Vi vil takker alle fjerdeklassinger som blir med på batterijakten, dere gjør en super innsats for miljøet og naturen rundt oss!