DNT Gjøvik og Omegn vant 100.000 kroner!

Publisert:
Overrekker diplom og blomst
Foto: Per Hovland i DNT Gjøvik og Omegn

Har du skrevet DNT Gjøvik og Omegn på en drikkekartong? Det bidro nemlig til at den lokale medlemsforeningen vant toppgevinsten i Returkartonglotteriet.

Har du skrevet DNT Gjøvik og Omegn på en drikkekartong? I så fall kan du være grunnen til at kunde- og informasjonsmedarbeider Torunn Piro i Horisont Miljøpark IKS dukket opp på høstferie-familieleiren til DNT, på Osbakken for å overrekke toppgevinsten på 100.000 kroner.

- Oi, 100.000 kroner er mye penger! Hvem har skrevet på kartongen? Åsså så kjekt å få penger som ikke er øremerket til spesielle formål. Nå ble jeg veldig glad! 
Dette er noen av kommentarene Per Hovland i DNT Gjøvik og Omegn kommer med, da han får overbrakt beskjeden om den store gevinsten.

Hva pengene skal brukes til veit ikke Hovland enda, og sier at dette må diskuteres i styret. Kjerneoppgaver som overnattingshytter, turstier, friluftsaktiviteter og turer, er noe pengene kan gå til.

Kunde- og informasjonsmedarbeider i Horisont Miljøpark IKS, Torunn Piro gleder seg sammen med DNT. «Det er gøy at vi endelig har en toppgevinstvinner i Horisont sitt område. Jeg har hatt mange vinnere av 10.000 kroner, men aldri opplevd å overraske noen med toppgevinsten» sier Torunn.

Horisont Miljøpark gratulerer DNT Gjøvik og Omegn med toppgevinsten!

Kanskje blir det deg som trekkes ut neste gang?

Alt du trenger å gjøre er å:

  • Åpne og skylle kartongen
  • La den renne av seg og tørke
  • Brett kartongen for å spare plass
  • Stapp gjerne kartongen oppi en som ikke er brettet
  • Skriv navn og telefonnummer på kartongen
  • Kast den i papirdunken hjemme, eller i containeren for papir på miljøstasjonen


Du kan velge om du vil levere kartongene enkeltvis eller i kubber.

Kartong med navn og nummer

Årlig trekkes det ut 120 premier på 10.000 kroner og 4 premier på 100.000 kroner. Nå er det ikke lenger krav om å lage kubbe for å kunne vinne toppgevinsten på 100.000 kroner. Også enkle kartoner kan trekkes ut.

Drikkekartong er laget av ny trefiber, Det gjør den verdifull å lage nytt papir av. Man bruker bare 25% energi på å lage ny kartong av drikkekartong sammenlignet med produksjon av papir fra tømmer.

Kjenner du noen som trodde det var slutt på returkartonglotteriet?  Gi dem et hint da vel. Hvis du ikke skriver navn eller telefonnummer på kartongen, «slipper» du å vinne 😉