Innbyggere i Horisontregionen er helt rå på å sortere plast!

Publisert:
Bilde av renovatør med fulle plastsekker
Foto: Grønt Punkt Norge AS

I 2021 ble det i snitt kildesortert 9 kilo plast per innbygger i de kommunene som har plastavtale med Plastretur. Horisont er blant de 5 beste!

Horisont på 5. plass!

Det er store forskjell på hvor flink Norges befolkning er til å kildesortere plasten sin. Blant de beste kommunene i landet kildesorteres det og samles inn mellom 14 og 16 kilo plastemballasje per innbygger. Horisont sine innbyggere samler inn 13,8 kg pr. innbygger og vi er dermed på 5. plass i Norge! I de dårligste kommunene ligger resultatet på under fem kilo pr. innbygger.

– Hva som gjør at noen kommuner og IKS samler inn så mye mer enn andre, har vi undersøkt, men finner ikke noe klart fasitsvar. Det vi imidlertid ser er at kommunene som topper listen år etter år, har gjort det enkelt for innbyggerne å kildesortere. Samtidig som at de er flinke til å informere hvordan og hvorfor det er viktig å kildesortere, sier Svein Erik Rødvik som er leder for gjenvinningsavdelingen i Grønt Punkt Norge.  

Han legger også til at geografi og demografi kan være faktorer som påvirker tallene.  

– Det er interessant at de tre beste selskapene ligger nært hverandre geografisk og det er grunn til å tro at de er forholdsvis like kulturelt, sier Rødvik.  

Tallene i oversikten er basert på mengden plastemballasje som er sendt til sorteringsanleggene Plastretur har avtale med.

Les mer her: Her er de beste til å kildesortere mest!

Hva er plastemballasje?

Plastemballasje er plasten som matvarer og andre produkter er pakket inn i. 
Les mer her: Plastemballasje

Bilde og tekst fra Grønt Punkt Norge