Kildevangen vant Returkartonglotteriet

Publisert:
Overrekker diplom
Roger Granberg og Torunn Piro. Tekst: og bilder: Eirik Haugen, Totens blad

Daglig leder Roger Granberg ved Kildevangen kurs og kompetansesenter ble gledelig overrasket da han fikk høre at de hadde vunnet i Returkartonglotteriet.

Gledelig overraskelse

Returkartonglotteriet er et lotteri hvor du kan delta med drikkekartonger som "lodd" for å vinne pengepremie og som gjennomføres i regi av Grønt Punkt. Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6mill kroner. Fordelt på 120 premier på kr 10 000 og 4 premier på kr 100 000. I denne runden vant Kildevangen kurs og kompetansesenter 10.0 Norge og Horisont Miljøpark IKS . Alle kan delta og vinne i Returkartonglotteriet00 kr.

Mann med diplom og blomst– Dette var veldig hyggelig. Vi må prøve å bruke pengene til noe fornuftig, og det skal vi nok klare å få til. Pengene vil nok gå til noe som kommer til å være til glede for våre klienter, sier Granberg i etterkant av premieutdelingen.


Fornøyd med vinneren

Kunde- og informasjonsarbeider Torunn Piro i Horisont Miljøpark IKS fikk æren av å dele ut premien til Kildevangen.

– Jeg synes det er veldig gøy at lag, foreninger og institusjoner som vinner. Nå håper vi at de finner noe de kan bruke pengene på. Det er virkelig noe vi unner dem, sier hun.

Ønsker du å delta?

  • Skyll kartongen, brett den og stapp minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Eller delta med enkeltkartong, som da er et lodd.
  • Skriv navn og/eller telefonnummer eller skolen, barnehagen, foreningen på kubben.
  • Putt kartongen i papirdunken med blått lokk.

Kartong med navn og nummer

Stor vinnersjanse 

Kubbene trekkes på mange forskjellige steder i landet. Det er basert på innbyggertall og det trekkes fra en til sju kubber/enkeltkartonger, til sammen nær 200stk. hvert kvartal.

Disse går videre til en nasjonal trekning, hvor det er både enkeltkartonger og kubber. Hvert kvartal trekkes det 30 premier på kr. 10 000 og kun kubber trekkes det en premie på kr. 100 000.

Hva skjer med kartongene som sendes til gjenvinning?

Selv om alle som kildesorterer drikkekartong ikke kan vinne Returkartonglotteriet, så er i hvertfall miljøet en vinner. For kartongene gjenvinnes og blir til nytt papir.

Gjenvinning av drikkekartonger skjer på denne måten:

  • Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker 
  • Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier
  • Papiret brukes i produksjon av nye kartonger som pizzaesker, corn-flakes, skoesker mm.

Her kan du lære mer om drikkekartong

Skisse, hva blir kartongen til