RenoNorden AS har begjært oppbud

Publisert:
Renovasjonsbil

Etter at RenoNorden mandag kveld begjærte oppbud, har bankene gitt garanti for finansiering av drift fram til 28.september.

Pressemelding fra Horisont Miljøpark IKS – 20.09.2017

Tirsdag og onsdag har renovatører fra det kriserammende avfallsselskapet RenoNorden hentet avfall fra norske hjem i de kommunene der selskapet har kontrakter, på tross av at selskapet mandag kveld meldte oppbud.

Det har nå blitt publisert at DNB og Danske Bank finansierer drift frem til 28.september. Det garanterer de for. Vi skal bruke tiden til å finne nye og gode løsninger uten at kunder blir lidende, sier bobestyrer Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale til E24 i mellom møter tirsdag kveld. Han og hans team forhandler nå med kommuner og interkommunale selskaper for at avfallshåndteringen i norske kommuner som har avtaler med RenoNorden skal kunne fortsette uten at dette fører til store belastninger for samfunnet.

Med denne bekreftelsen forutsetter Horisont at avfallsinnhentingen og håndteringen vil gå som normalt de nærmeste dagene. Samtidig vil dette gi oss noen tid til å etablere en løsning til det beste for våre eiere og innbyggere.