Utlevering av poser og sekker

Publisert:

Vi deler ut matavfallsposer og sekker til plastemballasje til våre abonnenter.

Fra og med 2024 vil vi begrense hvor mange matavfallsposer vi deler ut til én bunt i året, med 100 poser i hver. Tidligere har vi delt ut to bunter i året, totalt 200 poser. Vi gjør denne endringen fordi vi har observert at abonnentene våre har svært ulikt behov når det gjelder poser. Store familier bruker gjerne flere poser enn mindre husholdninger.

Hvis du skulle gå tom for poser i løpet av året, kan du alltids hente flere på miljøstasjonene våre.  Vi har fått flere tilbakemeldinger på at abonnenter sitter igjen med hauger av poser som de ikke får brukt opp, og det blir til at posene bare tar plass i garasjen eller kjelleren. I verste fall blir de kastet uten å bli brukt.  Ved å begrense antall poser vi deler ut, ønsker vi å både holde det ryddigere hjemme hos dere og ta vare på miljøet.

Vennligst ta kontakt med oss på forhånd hvis du planlegger å hente store mengder poser og sekker, for eksempel hvis du henter på vegne av et helt borettslag eller lignende.

Innbyggere i Gjøvik, Nordre Land og Søndre Land kan også hente matavfallsposer og plastemballasjesekker hos Servicetorgene i kommunene. Under finner du en oversikt over når vi deler ut i din kommune.

 

  • Gjøvik kommune:Matavfallsposer og sekker til plastemballasje deles ut i januar.
  • Nordre Land kommune: Matavfallsposer og sekker for plastemballasje blir delt ut i mai/juni.
  • Søndre Land kommune: Matavfallsposer og sekker for plastemballasje deles ut i mai.
  • Østre Toten: Matavfallsposer og sekker for plastemballasje deles ut i april/mai.
  • Vestre Toten: Matavfallsposer og sekker for plastemballasje deles ut i april/mai.